Scroll to Top
open menu close menu

Ανασηκώμενα – ανυψούμενα συρόμενα ή απλά ;

Ανασηκώμενα - ανυψούμενα συρόμενα η απλά

Ανασηκώμενα – ανυψούμενα συρόμενα ή απλά

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς καταναλωτές είναι τι είδους συρόμενα κουφώματα ( επάλληλα – χωνευτά) να προτιμήσουν Ανασηκώμενα – ανυψούμενα συρόμενα ή απλά ; Στο παρόν άρθρο θα δούμε τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα των ανασηκούμενων – ανυψούμενων συρόμενων κουφωμάτων σε σχέση με τα απλά συρόμενα κουφώματα , τα κενά που απαιτούνται στην τοιχοποιία για να τοποθετηθούν ανασηκούμενα – ανυψούμενα συρόμενα χωνευτά κουφώματα καθώς και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για τα  Συρόμενα – ανακλινόμενα κουφώματα τύπου Vw ( Volkswagen ).

Τι είναι τα ανασηκώμενα – ανυψούμενα συρόμενα κουφώματα

Ανασηκώμενα - ανυψούμενα συρόμενα η απλά

Τα ανασηκώμενα – ανυψούμενα κουφώματα είναι συρόμενα κουφώματα (επάλληλα ή χωνευτά) , τα οποία λόγω των ειδικών μηχανισμών που έχουν (υδραυλικοί ανασηκώμενοι – ανυψούμενοι μηχανισμοί ) , μας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουμε λάστιχα – ελαστικά αντί για βουτσάκια για την στεγανότητα τους (ηχομόνωση, θερμομόνωση, υδατοστέγανότητα κλπ.).

Μία χρόνια παθογένεια των απλών συρόμενων κουφωμάτων, είναι ότι χρησιμοποιούν βουρτσάκια για την θερμομόνωση και την στεγανότητα τους. Στα ανασηκώμενα – ανυψούμενα συρόμενα κουφώματα (επάλληλα η χωνευτά), τοποθετούνται ειδικοί υδραυλικοί μηχανισμοί, οι οποίοι όταν ο χρήστης δοκιμάσει να ανοίξει το συρόμενο φύλλο, ανασηκώνουν – ανυψώνουν ελαφρά το φύλλο. Αυτή η κίνηση μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε λάστιχα – ελαστικά για την στεγάνωση και την μόνωση του κουφώματος (αεροστεγανότητα, υδαστεγανότητα, θερμομόνωση, ηχομόνωση κλπ.). Ο λόγος είναι, ότι την ώρα που κλείνουμε – κλειδώνουμε το συρόμενο φύλλο, αυτό ασφαλίζει – κάθεται, πάνω στα λάστιχα που έχει.  Τα ανασηκώμενα – ανυψούμενα συρόμενα κουφώματα τα συναντάμε κατ’ κόρον σε χώρες με αυξημένες απαιτήσεις λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων ( πχ Γερμανία , Σουηδία κλπ.).

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ανασηκώμενων – ανυψούμενων συρόμενων κουφωμάτων.

ΑΝΑΣΗΚΩΜΕΝΑ_ΑΝΥΨΟΥΜΕΝΑ_ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

Τα ανασηκώμενα – ανυψούμενα συρόμενα κουφώματα (επάλληλα η χωνευτά) υπερτερούν στους περισσότερες τομείς έναντι των απλών συρόμενων κουφωμάτων. Ας δούμε όμως ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα των ανασηκώμενων – ανυψούμενων συρόμενων κουφωμάτων έναντι των απλών συρόμενων ( Ανασηκώμενα – ανυψούμενα συρόμενα ή απλά ).

Πλεονεκτήματα :

  • Τα ανασηκώμενα – ανυψούμενα κουφώματα αλουμινίου ( επάλληλα η χωνευτά ), λόγω των ελαστικών που χρησιμοποιούν, υπερτερούν σε όλες τις κατηγορίες σε σχέση με την θερμομόνωση , υδατοστεγανότητα , αεροδιαπερατότητα, ηχομόνωση αλλά και ασφάλεια έναντι των απλών συρόμενων κουφωμάτων.
  • Με τα ανασηκώμενα – ανυψούμενα συρόμενα κουφώματα αλουμινίου ( επάλληλα η χωνευτά ), μπορούμε να κατασκευάσουμε κουφώματα μεγάλων διαστάσεων (πχ δίφυλλα επάλληλα πλάτους 6 μέτρων).
  • Μεγάλα Ανασηκώμενα - ανυψούμενα συρόμενα η απλά
  • Στα ανασηκώμενα – ανυψούμενα κουφώματα αλουμινίου ( επάλληλα ή χωνευτά ), μπορούν να τοποθετηθούν όλοι οι τύποι τζαμιών ακόμα και τζάμια – υαλοπίνακες μεγάλου βάρους ( θωρακισμένοι υαλοπίνακες , Triplex , 3πλα τζάμια κλπ.), χάρις στους υδραυλικούς μηχανισμούς που διαθέτουν και μπορούν να δεχτούν υαλοπίνακες βάρους έως και 400 κιλών.
  • Τα ανασηκώμενα – ανυψούμενα συρόμενα κουφώματα αλουμινίου ( επάλληλα η χωνευτά ), διαθέτουν φύλλα με πηχάκια. Τα συγκεκριμένα φύλλα με πηχάκια μας επιτρέπουν να τακάρουμε τα τζάμια των κουφωμάτων, για την σωστή λειτουργιά τους (δείτε τακάρισμα υαλοπινάκων – τοποθέτηση κουφωμάτων).
  • Τα φύλλα με πηχάκια που διαθέτουν τα ανασηκούμενα – ανυψούμενα συρόμενα κουφώματα, μας επιτρέπουν την χρήση μεγάλων διάκενων , ανάμεσα στους διπλούς ή τριπλούς υαλοπίνακες , για αύξηση της ηχομόνωσης των κουφωμάτων.
  • Τα ράουλα -ροδάκια που διαθέτουν τα ανασηκώμενα – ανυψούμενα συρόμενα κουφώματα, παρέχουν μεγαλύτερη διάρκεια αντοχής στο χρόνο.
  • ΑΣΦΑΛΕΙΑ_ΑΝΥΨΟΥΜΕΝΑ_ΑΝΑΣΗΚΩΜΕΝΑ
  • Υπάρχει μηχανισμός για ανυψούμενα κουφώματα ο οποίος επιτρέπει στο φύλλο να είναι ελαφρώς ανοικτό (σαν ανάκλιση) για τον αερισμό του χώρου, χωρίς αυτό να μπορεί να παραβιαστεί (διάρρηξη) .

    Μειονεκτήματα :

  • Τα ανασηκώμενα – ανυψούμενα κουφώματα στοιχίζουν ακριβότερα. Οι τιμές των ανασηκώμενων – ανυψούμενων κουφωμάτων είναι κατά βάση υψηλότερες, από αυτές των απλών συρόμενων κουφωμάτων (επάλληλα ή χωνευτά) , λόγω των υδραυλικών μηχανισμών που διαθέτουν. Οι τιμές των ανασηκώμενων – ανυψούμενων κουφωμάτων, είναι υψηλότερες κατά 160€ – 300€  ανά φύλλο κουφώματος, ανάλογα με το είδος των υδραυλικών μηχανισμών (200 κιλών , 300 κιλών κλπ.). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένα απλό δίφυλλο επάλληλο κούφωμα (2 φύλλα τζαμιού – 2 ανυψούμενοι μηχανισμοί) είναι ακριβότερο (τιμές κουφωμάτων) κατά 320€ με 600€. Ένα μονόφυλλο συρόμενο χωνευτό κούφωμα αλουμινίου ( τζάμι – σήτα – πατζούρι) λόγω του ενός φύλλου τζαμιού ( 1 φύλλο τζαμιού – 1 ανασηκώμενος μηχανισμός ) είναι ακριβότερο κατά 160€ -300€, από ένα απλό συρόμενο κούφωμα αλουμινίου.
  • Το χερούλι που διαθέτει το ανασηκώμενο – ανυψούμενο συρόμενο κούφωμα είναι αρκετά μεγαλύτερο και ογκώδες, σε σχέση με το απλό συρόμενο, πράγμα που πολλοί καταναλωτές θεωρούν αντιαισθητικό.
  • ΧΕΡΟΥΛΙ ΑΝΥΨΟΥΜΕΝΟ ΑΝΑΣΗΚΩΜΕΝΟ
  • Τα προφίλ αλουμινίου που χρησιμοποιούνται, σε αρκετές περιπτώσεις ανασηκώμενων – ανυψούμενων συρόμενων κουφωμάτων, είναι αρκετά μεγάλα – φαρδιά, διότι είναι σχεδιασμένα για κατασκευές κουφωμάτων μεγάλων διαστάσεων. Υπάρχουν και εξαιρέσεις , με στενότερα προφίλ όπως η σειρά ανασηκώμενα συρόμενα E 34
  • Τα ανασηκώμενα – ανυψούμενα κουφώματα αλουμινίου, λόγω του μεγάλου πλάτους των προφίλ τους, δεν χωράνε να μπούνε στα κενά – τούνελ των παλαιών πολυκατοικιών (τρύπες χωνευτών κουφωμάτων) , στις περιπτώσεις της αντικατάστασης συρόμενων χωνευτών κουφωμάτων. Μία από τις εξαιρέσεις είναι η σειρά ανασηκώμενα συρόμενα ESS 34 , που μπορεί να τοποθετηθεί σε τούνελ πλάτους 9,5cm .
  • Τα ανασηκώμενα – ανυψούμενα κουφώματα , όταν κατασκευάζονται σαν συρόμενα χωνευτά κουφώματα , έχουν βουρτσάκια στο σημείο του αρμοκάλυπτου – γωνία στεγάνωσης, όπως τα απλά συρόμενα κουφώματα (Ανασηκώμενα – ανυψούμενα συρόμενα ή απλά ).

 

Κενά ( τούνελ – τρύπα) που απαιτούνται για την τοποθέτηση ανασηκώμενων – ανυψούμενων συρόμενο κουφωμάτων.

ΣΥΡΟΜΕΝΟ ΧΩΝΕΥΤΟ ΑΝΑΣΗΚΩΜΕΝΟ - ΑΝΥΨΟΥΜΕΝΟ

Όπως προαναφέραμε, ένα πρόβλημα των ανασηκώμενων – ανυψούμενων κουφωμάτων είναι ότι λόγω του μεγάλου πλάτους των οδηγών και των τζαμιών, είναι δύσκολο να τοποθετηθούν στις  περιπτώσεις αντικατάστασης συρόμενων χωνευτών κουφωμάτων αλουμινίου. Ας δούμε τι κενά ( τούνελ – τρύπα) απαιτούνται για την τοποθέτηση χωνευτών συρόμενων ανασηκώμενων – ανυψούμενων κουφωμάτων της Europa .

  • Δείτε τα κενά για την σειρά ανασηκούμενα – ανυψούμενα συρόμενα ESS-34
  • Δείτε τα κενά για την σειρά ανασηκούμενα – ανυψούμενα συρόμενα Europa 8000

 

Συρόμενα – ανακλινόμενα κουφώματα αλουμινίου τύπου Vw Volkswagen

Συρόμενα - ανακλινόμενα κουφώματα τύπου Vw

 

Τα συρόμενα – ανακλινόμενα κουφώματα αλουμινίου τύπου Vw – Volkswagen, είναι μία λύση κυρίως για κατασκευή συρόμενων επάλληλων κουφωμάτων ( όχι χωνευτών). Ας δούμε τι είναι τα  συρόμενα – ανακλινόμενα κουφώματα αλουμινίου τύπου Vw – Volkswagen , ποια είναι τα πλεονεκτήματα τους και ποια τα μειονεκτήματα τους.

Τα συρόμενα – ανακλινόμενα κουφώματα αλουμινίου τύπου Vw – Volkswagen ή ενασηκούμενα, είναι επάλληλα δίφυλλα συρόμενα κουφώματα, τα οποία έχουν ένα συρόμενο κινητό φύλλο και ένα σταθερό φύλλο. Η κίνηση του συρόμενου φύλλου είναι παρόμοια με την κίνηση που είχε η πίσω πόρτα, από τα παλαιά αυτοκίνητα – κλούβες  Vw – Volkswagen εξ ου και η ονομασία τους. Το συρόμενο φύλλο των κουφωμάτων τύπου Vw – Volkswagen , μέσω ειδικού μηχανισμού , βγαίνει έξω από την κάσα του κουφώματος και στην συνέχεια σύρεται πάνω στο σταθερό τμήμα – τζάμι. Το χερούλι του κουφώματος τύπου Vw – Volkswagen ( αλουμινίου η PVC), έχει τρείς θέσεις, μία την θέση κατά την οποία το κινούμενο φύλλο είναι κλειστό, μία στην οποία το συρόμενο φύλλο γίνεται ανακλινόμενο (κάνει ανάκλιση) και μία στην οποία το κινούμενο φύλλο βγαίνει από την κάσα του και σύρεται προς το σταθερό τμήμα – τζάμι.

Τα συρόμενα – ανακλινόμενα κουφώματα αλουμινίου τύπου Vw – Volkswagen ( αλουμίνιου – Pvc) έχουν δύο βασικά πλεονεκτήματα ( ανάκλιση και περιμετρικός μηχανισμός κλειδώματος ) και αρκετά μειονεκτήματα. Ας δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των εν λόγω συρόμενων ανακλινόμενων κουφωμάτων.

Πλεονεκτήματα :

  • Τα συρόμενα – ανακλινόμενα κουφώματα τύπου Vw – Volkswagen (αλουμινίου – Pvc) είναι τα μοναδικά συρόμενα κουφώματα που έχουν ανάκλιση για να αερίζεται ο χώρος, σαν τα ανοιγόμενα κουφώματα.
  • Τα συρόμενα – ανακλινόμενα κουφώματα τύπου Vw – Volkswagen (αλουμινίου – Pvc) είναι τα μοναδικά συρόμενα κουφώματα που έχουν περιμετρικό μηχανισμό κλειδώματος , σαν τα ανοιγόμενα κουφώματα, πράγμα που τα κατατάσσει αρκετά υψηλά σε θέματα (κλάσεις) θερμομόνωσης, ηχομόνωσης , υδατοστεγάνοτητας, αεροστεγανότητας κλπ. Κατ’ ουσίαν συμπεριφέρονται σαν ανοιγόμενα κουφώματα.
  • Τα συρόμενα ανακλινόμενα κουφώματα αλουμινίου, χρησιμοποιούν λάστιχα – ελαστικά (όχι βουρτσάκια) για την στεγάνωση τους, σαν τα ανασηκώμενα – ανυψούμενα κουφώματα, που προσφέρουν υψηλές αποδόσεις σε σχέση με την θερμομόνωση , ηχομόνωση και στεγανότητα του κουφώματος αλουμινίου.
  • Στο συρόμενο – ανακλινόμενο κουφώματα τύπου Vw – Volkswagen (αλουμινίου – Pvc) , μπορούν να τοποθετηθούν υαλοπίνακες – τζάμια , μεγάλων διατομών, για αύξηση των ενεργειακών τους χαρακτηριστικών.

Μειονεκτήματα :

Συρόμενα - ανακλινόμενα κουφώματα τύπου Vw

  • Τα συρόμενα – ανακλινόμενα κουφώματα τύπου Vw – Volkswagen είναι δίφυλλα συρόμενα επάλληλα κουφώματα των οποίων το ένα τμήμα, είναι πάντα σταθερό.
  • Τα συρόμενα – ανακλινόμενα κουφώματα τύπου Vw – Volkswagen δεν μπορούν να κατασκευαστούν ως τρίφυλλά επάλληλα .
  • Τα συρόμενα – ανακλινόμενα κουφώματα τύπου Vw – Volkswagen δεν μπορούν να κατασκευαστούν σαν χωνευτά συρόμενα κουφώματα.
  • Το κατωκάσι των συρόμενων – ανακλινόμενων κουφωμάτων τύπου Vw – Volkswagen, είναι πάντα εμφανές και εξέχει από το δάπεδο ( δεν μπορεί να χωνευτεί ), με ύψος περίπου 6 cm.
  • Το χερούλι που διαθέτει το συρόμενο κούφωμα τύπου Vw, είναι αρκετά μεγαλύτερο και ογκώδες, σε σχέση με το απλό συρόμενο, πράγμα που πολλοί καταναλωτές θεωρούν αντιαισθητικό.
  • Στα συρόμενα – ανακλινόμενα κουφώματα τύπου Vw – Volkswagen τοποθετούνται εξώφυλλα – ρολά ( όχι παντζούρια), στα οποία υπάρχει μεγάλη δυσκολία καθαρισμού τους , στο τμήμα του ρολού, το οποίο καλύπτεται από το σταθερό υαλοπίνακα. Σε περίπτωση τοποθέτησης σίτας η δυσκολία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.
  • Στα συρόμενα – ανακλινόμενα κουφώματα τύπου Vw – Volkswagen υπάρχει δυσκολία τοποθέτησης σήτας. Μπορεί να τοποθετηθούν μόνο σήτες κάθετης κίνησης ή σίτες οριζόντιας κίνησης τύπου Plisse και όχι συρόμενες σήτες, όπως στα απλά συρόμενα επάλληλα η τα ανυψούμενα επάλληλα.
  • Τα συρόμενα – ανακλινόμενα κουφώματα τύπου Vw – Volkswagen δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε σημεία που δεν υπάρχει πρόσβαση από έξω η μπαλκόνι γιατί δεν μπορεί να καθαριστεί το σταθερό τμήμα – τζάμι.

 

Τα συρόμενα – ανακλινόμενα κουφώματα τύπου Vw – Volkswagen κατασκευάζονται από προφίλ αλουμίνιου ή Pvc, τα οποία χρησιμοποιούνται για κατασκευές ανοιγόμενων κουφωμάτων. Δείτε σειρές από συρόμενα – ανακλινόμενα κουφώματα τύπου Vw – Volkswagen

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.

Privacy Settings saved!
Ρυθμίσεις απορρήτου

Όταν επισκέπτεστε κάποιον ιστότοπο, μπορεί να αποθηκεύσει ή να ανακτήσει πληροφορίες στο πρόγραμμα περιήγησής σας, κυρίως με τη μορφή cookie. Ελέγξτε τις προσωπικές σας υπηρεσίες cookie εδώ.

Αυτά τα cookies είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει ο ιστότοπος και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί στα συστήματά μας.

Για τη χρήση αυτού του ιστότοπου χρησιμοποιούμε τα παρακάτω cookies που απαιτούνται από τεχνική άποψη
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Απορρίψη όλων των υπηρεσιών
Δέχομαι όλες τις υπηρεσίες