Scroll to Top
open menu close menu

Ενεργειακοί υαλοπίνακες – ενεργειακά τζάμια τι είναι, τύποι και τιμές

ενεργειακα τζαμια

Τι είναι ενεργειακοί υαλοπίνακες – ενεργειακά τζάμια

 

Με τον όρο ενεργειακοί υαλοπίνακες ( ενεργειακά τζάμια ), εννοούμε τους υαλοπίνακες αυτούς ( διπλούς ή τριπλούς ), στους οποίους μέσω ειδικής επεξεργασίας έχει εφαρμοστεί πάνω ένα ειδικό φιλμ (στρώμα από αδιαφανή μεταλλικά οξείδια του αργύρου), για να αυξάνεται η θερμομόνωση τους και να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας. Ουσιαστικά, όταν παραλαμβάνετε διπλούς ή τριπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες, στον έναν από αυτούς, έχει τοποθετηθεί στο εσωτερικό μέρος και στο σημείο που δεν μπορούμε να ακουμπήσουμε (διάκενο ανάμεσα στα δύο τζάμια), αδιαφανή μεταλλικά οξείδια – φιλμ τα οποία έχουν την ιδιότητα να απορροφούν αλλά και να εκπέμπουν προς τα έξω την ενέργεια ( κρύο, ζέστη). Δείτε παρακάτω σε video πως ακριβώς κατασκευάζονται τα ενεργειακά τζάμια (γίνονται οι επιστρώσεις – φιλμ) .

 

 

Τύποι ενεργειακών τζαμιών ( ενεργειακοί υαλοπίνακες 2 εποχών και 4 εποχών)

 

Υπάρχουν πολλοί τύποι ενεργειακών τζαμιών, αλλά οι βασικότερες κατηγορίες είναι αυτές που είναι ευρύτερα γνωστές σαν ενεργειακά τζάμια 2 και 4 εποχών. Η βασικότερη διαφορά των ενεργειακών υαλοπινάκων 2 εποχών από αυτούς των 4 εποχών είναι η συμπεριφορά τους τους καλοκαιρινούς – θερμούς μήνες. Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες 2 εποχών επιτρέπουν στην θερμότητα του ηλίου (ηλιακή ενέργεια) να περάσει μέσα στο σπίτι μας και κατά συνέπεια να θερμάνει τα αντικείμενα και να δημιουργηθούν συνθήκες θερμοκηπίου. Αυτό είναι ιδανικό σε χώρες με πολύ κρύο, αλλά ασύμφορο σε χώρες, όπως η Ελλάδα με έντονη ηλιοφάνεια. Οι υαλοπίνακες 4 εποχών διαθέτουν ειδικά φιλμ – επιστρώσεις τα οποία επιτρέπουν στο ηλιακό φως να περάσει μέσα στο σπίτι μας, αλλά εμποδίζουν τη θερμότητα του ηλίου με συνέπεια την εξοικονόμηση ενέργειας μέσω της μη χρήσης κλιματιστικών.

 

 

Πώς να επιλέξουμε ενεργειακό τζάμι

ενεργειακοί υαλοπίνακες

 

Η επιλογή των ενεργειακών υαλοπινάκων (δύο ή τεσσάρων εποχών) θα πρέπει να γίνεται με πολλή προσοχή και πάντα με τη βοήθεια των κατασκευαστών κουφωμάτων αλουμινίου. Τα ενεργειακά τζάμια 2 εποχών τα χρησιμοποιούμε σε περιοχές με ψυχρό κλίμα ενώ τα ενεργειακά τζάμια 4 εποχών σε θερμότερα κλίματα. Άλλες παράμετροι που πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν είναι ο προσανατολισμός, η διάσταση του ανοίγματος, η χρήση, οι απαιτήσεις σκίασης  αλλά και οι επιθυμίες των χρηστών.

 

Για ψυχρά κλίματα χρειαζόμαστε ενεργειακό υαλοπίνακα με χαμηλό Ug , υψηλό Lt και υψηλό g (δείτε τι σημαίνουν οι συντελεστές στα τεχνικά χαρακτηριστικά)

 

Για θερμά κλίματα χρειαζόμαστε ενεργειακό υαλοπίνακα με χαμηλό Ug , μέσο Lt και χαμηλό g ( δείτε τι σημαίνουν οι συντελεστές στα τεχνικά χαρακτηριστικά)

δείτε ποιούς ενεργειακούς υαλοπίνακες χρησιμοποιεί η Fenestral για βέλτιστα αποτελέσματα

 

 

Τι κερδίζουμε σε απόδοση με την τοποθέτηση ενεργειακών υαλοπινάκων και ποια η διαφορά των διπλών -2πλων ενεργειακών τζαμιών από τα τριπλά -3πλα ενεργειακά τζάμια 

τριπλα ενεργειακά τζάμια

 

Η τοποθέτηση ενεργειακών υαλοπινάκων στην οικία μας είναι ένα κεφαλαιώδες ζήτημα όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι μας. Τα ενεργειακά κρύσταλλα έφεραν επανάσταση στον χώρο των κατασκευών παραθύρων και μπαλκονοπορτών. Ένας ενεργειακός διπλός υαλοπίνακας έχει τριπλάσια απόδοση από ένα όμοιο απλό διπλό υαλοπίνακα και εξαπλάσια από ένα μονό τζάμι. Για να συνειδητοποιήσετε τη διαφορά δείτε τον συντελεστή θερμομόνωσης κάθε τζαμιού (όσο μικρότερος τόσο καλύτερος).

  • Μονό τζάμι:  συντελεστής θερμομόνωσης 5,7 w/m2K ( Θερμοπερατότητα – Uglass)
  • Διπλό απλό τζάμι: συντελεστής θερμομόνωσης 3 w/m2K
  • Διπλό Ενεργειακό τζάμι: συντελεστής θερμομόνωσης 1 w/m2K
  • Τριπλό Ενεργειακό τζάμι: συντελεστής θερμομόνωσης 0,6 w/m2K

 

Ας δούμε ένα παράδειγμα για να δούμε τι κερδίζουμε σε χρήματα με την τοποθέτηση ενεργειακών υαλοπινάκων στο σπίτι μας. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα σπίτι 140 m² με 30 m²  εμβαδόν υαλοπινάκων.

τι κερδιζουμε με την τοποθετηση ενεργειακων τζαμιων

 

Το ετήσιο οικονομικό όφελος που προκύπτει στο παραπάνω διαμέρισμα μετά την τοποθέτηση ενεργειακών υαλοπινάκων είναι της τάξεως των 930 € ανά έτος.

 

 

Πόσο κοστίζουν  οι απλοί ενεργειακοί υαλοπίνακες (τιμές ενεργειακών υαλοπινάκων) σε σύγκριση με τους 2πλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες και τους 3πλούς και πόσο συμφέρει η τοποθέτηση 3πλων ενεργειακών υαλοπινάκων

 

Πόσο κοστίζουν  οι απλοί ενεργειακοί υαλοπίνακες (τιμές ενεργειακών υαλοπινάκων) σε σύγκριση με τους 2πλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες και τους 3πλούς και πόσο συμφέρει η τοποθέτηση 3πλων ενεργειακών υαλοπινάκων

Ένας από τους λόγους που οι ενεργειακοί υαλοπίνακες έφεραν επανάσταση στον χώρο των κουφωμάτων αλουμινίου είναι οι τιμές τους. Ο λόγος είναι ότι οι τιμές των ενεργειακών τζαμιών είναι πλέον πολύ προσιτές και πάντα σε σχέση με τα τεράστια οφέλη που μας προσφέρουν (930€ ετήσιο κέρδος στο παραπάνω παράδειγμα). Παρακάτω θα αναφερθούν ενδεικτικές τιμές απλών διπλών τζαμιών , τιμές για διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες και τιμές τριπλές ενεργειακών υαλοπινάκων. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και αυτό γιατί υπάρχουν δεκάδες τύποι ενεργειακών υαλοπινάκων με διαφορετικές ιδιότητες αλλά και διαφορετικές ποιότητες.

  • Τιμές διπλού απλού υαλοπίνακα: 22€/m² , συντελεστής θερμομόνωσης 3w/m2K
  • Τιμές διπλού ενεργειακού υαλοπίνακα: 33€/m² , συντελεστής θερμομόνωσης 1w/m2K
  • Τιμές τριπλού ενεργειακού υαλοπίνακα: 60€/m² , συντελεστής θερμομόνωσης 0,6w/m2K

Όπως βλέπουμε στις παραπάνω τιμές ενεργειακών τζαμιών, εάν έχουμε ένα σπίτι με τζάμια συνολικής επιφανείας 20m² , θα πληρώσουμε 440€ για να τοποθετήσουμε απλούς 2πλους υαλοπίνακες , 660€ αν βάλουμε 2πλους ενεργειακούς υαλοπίνακες και 1200€ αν βάλουμε 3πλους ενεργειακούς υαλοπίνακες.

Στην περίπτωση της σύγκρισης των απλών διπλών τζαμιών με τα διπλά ενεργειακά τζάμια βλέπουμε ότι τη διαφορά των 220€ ( 440€ έναντι 660€ αντίστοιχα) που θα πληρώσουμε για τα ενεργειακά τζάμια, θα την εξοικονομήσουμε στο πρώτο εξάμηνο της χρήσης τους (δείτε παραπάνω παράδειγμα).

 

 

Τιμές και οφέλη τριπλών ενεργειακών υαλοπινάκων

 

Πολύς κόσμος αναρωτιέται εάν κερδίζουμε με τη χρήση των τριπλών ενεργειακών υαλοπινάκων και πάντα σε σχέση με τις τιμές που προαναφέρθηκαν αλλά και τα οφέλη. Ένας διπλός ενεργειακός υαλοπίνακας έχει κόστος περίπου 33€/m2 και συντελεστή θερμομόνωσης (Ug θερμοπερατότητα) 1w/m2K , ενώ ο αντίστοιχος τριπλός ενεργειακός υαλοπίνακας έχει τιμή 60€/m2 και συντελεστή θερμομόνωσης 0,6w/m2K.  Βλέπουμε ότι οι τριπλοί ενεργειακοί υαλοπίνακες έχουν σχεδόν τη διπλάσια τιμή, ενώ το κέρδος στην θερμομόνωση δεν είναι τόσο μεγάλο. Στις περιπτώσεις που απαιτούνται συγκεκριμένοι συντελεστές θερμομόνωσης, όπως το πρόγραμμα εξοικονόμησης κατ’ οίκον 2 που δίνει καλύτερες επιδοτήσεις για κουφώματα κάτω από 2w/m2K ή ο νέος ΚΕΝΑΚ (Κανονισμός ενεργειακής απόδοσης κτιρίων ), η χρήση των τριπλών ενεργειακών υαλοπινάκων είναι συμφέρουσα, εάν αυτοί οι συντελεστές δεν επιτυγχάνονται με διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες. Σε διαφορετικές περιπτώσεις και εφόσον διατηρούνται αυτές οι τιμές στους τριπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες (2020), η τοποθέτηση διπλών ενεργειακών υαλοπινάκων είναι η καλύτερη επιλογή (σχέση ποιότητας – τιμής).

 

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά – προδιαγραφές ενεργειακών υαλοπινάκων και πώς να τα ξεχωρίζουμε

Τεχνικά χαρακτηριστικά - προδιαγραφές ενεργειακών υαλοπινάκων

Κάθε  υαλοπίνακας έχει κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά (μπορείτε να δείτε ένα πρότυπο τεχνικών χαρακτηριστικών παρακάτω στα πιστοποιητικά), που μας δείχνουν τις ιδιότητές του, καθώς και την απόδοσή του. Αυτά μπορούμε να τα βρούμε είτε στις πρόσφορες κουφωμάτων αλουμινίου (δείτε τι θα πρέπει να αναγράφεται στις προσφορές κουφωμάτων αλουμινίου) που μας δίνουν οι κατασκευαστές κουφωμάτων, είτε μπορούμε να ζητήσουμε από τον κατασκευαστή να μας τα παραδώσει (κάθε κατασκευαστής είναι υποχρεωμένος να παραδίδει κάτι τέτοιο). Τα συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι κρίσιμα, αφού δείχνουν την απόδοση που θα έχει το ενεργειακό τζάμι που θα τοποθετήσουμε στα κουφώματα αλουμινίου του σπιτιού μας. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά αποτυπώνουν την απόδοση σε σχέση με την θερμομόνωση, τη διαύγεια του τζαμιού, το πόσο σκοτεινό ή φωτεινό είναι, την ενέργεια που το διαπερνά,   το ποσοστό των Uv (υπεριώδης ακτινοβολία που καταστρέφουν τα αντικείμενα) που τα διαπερνά  κλπ. Ας δούμε, λοιπόν, τα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός τζαμιού.

  • Συντελεστής θερμομόνωσης – συντελεστής θερμοπερατότητας ( Ug = Uglass)

Ο συντελεστής που μας δείχνει την θερμομόνωση ενός υαλοπίνακα είναι ο συντελεστής θερμοπερατότητας που αποτυπώνεται ως Ug. Το Ug ενός τζαμιού μας δείχνει το ποσό της ενέργειας που διέρχεται από τον υαλοπίνακα ανά μονάδα χρόνου, ανά μονάδα εμβαδού, ανά μονάδα διαφοράς θερμοκρασίας. Οι τιμές του συντελεστή δίνονται σε w/m2K. Όσο μικρότερος είναι αυτός ο αριθμός τόσο καλύτερα.

  • Συντελεστής φωτεινότητας – Συντελεστής Φωτοπερατότητας ή Light transmission (LT)

Ο Συντελεστής φωτεινότητας – Συντελεστής Φωτοπερατότητας αποτυπώνεται ως Lt. Το Lt είναι ο συντελεστής ο οποίος εκφράζει το ποσοστό του φωτός που διαπερνά το υαλοπίνακα και αποτυπώνεται ποσοστιαία (επί της %). Όσο μεγαλύτερο είναι αυτό το ποσοστό, τόσο περισσότερο φως περνάει (ένα ποσοστό της τάξεως  60% – 80% είναι ιδανικό.

  • Συντελεστής ηλιακής ενέργειας που περνάει – Ηλιακός συντελεστής (solarfactor = g)

Ο ηλιακός συντελεστής – Solar Factor αποτυπώνεται ως g. Το g μας δείχνει το ποσοστό της συνολικής ηλιακής ενέργειας που περνάει μέσα από τον υαλοπίνακα, προς τον εσωτερικό χώρο, σε σχέση με τη συνολική ηλιακή ακτινοβολία που πέφτει πάνω και αποτυπώνεται ποσοστιαία (επί της %). Όσο μικρότερο είναι αυτό το ποσοστό τόσο το καλύτερο και αυτό σε σχέση με τις κλιματολογικές συνθήκες στην Ελλάδα και τα θερμά καλοκαίρια. Ένα ποσοστό κοντά στο 40% (0,40) είναι ιδανικό.

  • Διαπερατότητα UV ακτινοβολίας.

Ο συντελεστής Uv εκφράζει το ποσοστό της επιβλαβούς UV ακτινοβολίας που διαπερνά τον υαλοπίνακα. Ο συντελεστής εξαρτάται από τον τύπο του τζαμιού και το είδος της μεμβράνης που χρησιμοποιείται. Η ιδιότητα αυτή πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν, διότι προστατεύει από το ξεθώριασμα των ρούχων , την καταστροφή αντικειμένων και επίπλων, αλλά, κυρίως, προστατεύει το ανθρώπινο δέρμα από εγκαύματα και ερεθισμούς.

 

 

Πιστοποιητικά ενεργειακών τζαμιών

Πιστοποιητικά ενεργειακά τζάμια

 

Κάθε κατασκευαστής κουφωμάτων αλουμινίου, είναι υποχρεωμένος από τον νόμο, να παραδίδει στον αγοραστή όλα τα πιστοποιητικά ενεργειακών τζαμιών που έχει τοποθετήσει στα κουφώματα αλουμινίου (παράθυρα και μπαλκονόπορτες). Τα πιστοποιητικά των ενεργειακών τζαμιών αναγράφουν την απόδοση των ενεργειακών υαλοπινάκων και το είδος τους, γι’ αυτό κάλο είναι να αναζητούνται πριν την αγορά των κουφωμάτων και κατά την διάρκεια των προσφορών κουφωμάτων αλουμινίου. Επίσης, θα πρέπει απαραιτήτως να αναγράφονται ο αριθμός του τιμολογίου καθώς και το είδος του ενεργειακού υαλοπίνακα που σας παραδόθηκε. Η παράδοση ψευδών εγγράφων είναι ποινικό αδίκημα. Δείτε στην φωτογραφία πρότυπο πιστοποιητικό ενεργειακών υαλοπινάκων.

 

 

Αέριο Argon ( αργκόν – αργόν), ανάμεσα στους ενεργειακούς υαλοπίνακες. Ιδιότητες μύθοι και αλήθειες

ενεργειακα τζαμια και αεριο argon αργον

 

Το αέριο Argon (αργκόν – αργόν) είναι ένα αέριο μη τοξικό, άχρωμο και άοσμο. Τοποθετείται ανάμεσα στους ενεργειακούς υαλοπίνακες (διπλούς ή τριπλούς), και αντικαθιστά τον κοινό αέρα. Λόγω της πυκνότητας και του βάρους του, προσφέρει 68% μικρότερη αγωγιμότητα σε σχέση με τον αέρα. Αυτό ενισχύει τις μονωτικές ιδιότητες ανάμεσα στα ενεργειακά τζάμια και αυξάνει την θερμομόνωση τους. Σε πολλές αναπτυγμένες χώρες είναι απαραίτητη η χρήση του. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, εάν ένας ενεργειακός υαλοπίνακας με γέμιση – πλήρωση με αέρα έχει συντελεστή θερμομόνωσης (Ug) 1,4 w/m2K , ό ίδιος υαλοπίνακας εάν γεμίσει με αέριο Argon (αργόν) θα έχει συντέλεση θερμομόνωσης 1 w/m2K (όσο μικρότερο τόσο αποδοτικότερο).

Ένας μεγάλος μύθος σε σχέση με το αέριο Argon είναι ότι φεύγει με την πάροδο των ετών. Οι διπλοί ενεργειακοί υαλοπίνακες, όταν ενώνονται μεταξύ τους, σφραγίζονται με κόλλες, ερμητικά (εάν δε γίνει κάτι τέτοιο δημιουργείται το φαινόμενο των υδρατμών ανάμεσα στο τζάμι). Οι κόλλες που θα πρέπει να χρησιμοποιούνται θα πρέπει να είναι 2 συστατικών (θερμής και ψυχρής κόλλησης) για να ανταποκρίνονται σε όλες τις μεταβολές της θερμοκρασίας (κρύο – ζέστη). Εάν γίνει κάτι τέτοιο το αέριο Argon παραμένει ανάμεσα στους υαλοπίνακες για 28 χρόνια (δημοσιευμένες μελέτες) σε ποσοστό 86%.

Τα ενεργειακά τζάμια με αέριο Argon παραδίδονται με ειδικές βαλβίδες, ώστε να είναι εφικτή η πλήρωσή τους ακόμα και μετά από 30 χρόνια. Αυτός είναι και ένας τρόπος να διαπιστώσετε εάν οι ενεργειακοί υαλοπίνακες που σας παραδόθηκαν έχουν γεμίσει με αέριο Argon. Τα πιστοποιητικά που θα παραλάβετε από τον κατασκευαστή κουφωμάτων αλουμινίου είναι άλλος ένας τρόπος για να διασφαλίσετε την ύπαρξη αερίου Argon στους ενεργειακούς σας υαλοπίνακες.

Το κόστος – τιμές του αερίου argon κυμαίνεται από 6€ έως 10€ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Άλλα αέρια με τα οποία μπορούμε να γεμίσουμε (πλήρωση) τους ενεργειακούς μας υαλοπίνακες είναι το αέριο κρύπτον (Krypton) καθώς και το αέριο ξένον – ξένο ( Xenon).

 

 

Πώς να καταλάβατε παραλάβατε ενεργειακούς υαλοπίνακες

ενεργειακά τζάμια Πώς να καταλάβατε

 

Πολλοί αγοραστές αναρωτιούνται ένα πράγματι παρέλαβαν ενεργειακά τζάμια αλλά και πώς μπορούν να το καταλάβουν ένα πραγματικά είναι ενεργειακά. Υπάρχουν τέσσερις τρόποι για να διαπιστώσετε εάν παραλάβατε ενεργειακούς υαλοπίνακες.

  • Υπάρχουν συσκευές στο εμπόριο που ανιχνεύουν την ύπαρξη ή μη επιστρώσεων στα ενεργειακά τζάμια. Αρκετοί κατασκευαστές τζαμιών έχουν στην κατοχή τους.
  • Εάν δεν μπορείτε να βρείτε συσκευή υπάρχει η μέθοδος με τον αναπτήρα. Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε εάν έχετε ενεργειακά τζάμια
  • Ένας ακόμη εμπειρικός τρόπος, για να δείτε εάν σας έβαλαν ενεργειακά τζάμια είναι ο εξής: απλώστε το χέρι σας μία ηλιόλουστη και ζεστή μέρα μπροστά από ένα παράθυρο ή μπαλκονόπορτα, έτσι ώστε το μισό χέρι να καλύπτεται από το τζάμι που εξετάζουμε και το άλλο μισό να είναι απολύτως εκτεθειμένο στο ήλιο. Αφήστε το χέρι σας για 1-2 λεπτά. Εάν η διαφορά της θερμοκρασίας μεταξύ του εκτεθειμένου τμήματος του χεριού και του καλυπτόμενου τμήματος, είναι μεγάλη ή εάν στο τμήμα που είναι εκτεθειμένο στον ήλιο νιώθετε ένα ελαφρύ κάψιμο που δεν υπάρχει στο άλλο τμήμα του χεριού, τότε πιθανόν να έχετε παραλάβει ενεργειακούς υαλοπίνακες.
  • Ο τελευταίος τρόπος για να δείτε εάν έχετε παραλάβει ενεργειακούς υαλοπίνακες είναι τα πιστοποιητικό που πρέπει να σας παραδοθεί υποχρεωτικώς κατά την παραλαβή των κουφωμάτων αλουμινίου. Στα πιστοποιητικά των ενεργειακών τζαμιών απαραιτήτως πρέπει να αναγράφονται ο αριθμός του τιμολογίου, οι επιδόσεις των υαλοπινάκων, καθώς και το είδος του ενεργειακού υαλοπίνακα που σας παραδόθηκε. Το συγκεκριμένο έγγραφο είναι υποχρεωτικό, βάσει νομοθεσίας και η ψευδής δήλωση αποτελεί ποινικό αδίκημα.

 

 

Θερμομονωτικά πηχάκια – αποστάτες πολυαμιδίου για ενεργειακά τζάμια

Θερμομονωτικά πηχάκια - αποστάτες ενεργειακοί υαλοπίνακες

 

Άλλος ένας παράγοντας που μπορεί να βελτιώσει αισθητά την θερμομόνωση (θερμοπερατότητα) ενός τζαμιού και κατά συνέπεια ολόκληρου του κουφώματος,  είναι τα πηχάκια – αποστάτες πολυαμιδίου (θερμομονωτικός αποστάτης υάλωσης)  για ενεργειακά τζάμια. Όταν κατασκευάζονται οι 2πλοί η 3πλοί ενεργειακοί υαλοπίνακες και για να δημιουργείται  απόσταση μεταξύ τους, τοποθετούνται κάποιοι αποστάτες – πηχάκια όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία. Από αυτούς τους αποστάτες μεταφέρεται το 22% της συνολικής ενέργειας από μέσα προς τα έξω και αντίστροφα. Υπάρχουν δύο υλικά που κυριαρχούν για την κατασκευή τους.

ενεργειακά τζάμια

Οι αποστάτες τζαμιών αλουμινίου που χρησιμοποιούνται κατα κόρον  καθώς και οι θερμομονωτικοί αποστάτες από πολυαμίδιο. Οι αποστάτες υάλωσης αλουμινίου έχουν συντελεστή θερμομόνωσης ( συντελεστής γραμμικής θερμοπερατότητας –  Ψg) 0,082 ενώ οι θερμομονωτικοί αποστάτες υάλωσης από πολυαμίδιο έχουν συντελεστή Ψg = 0,036. Η διαφορά που προκύπτει επηρεάζει αρκετά την συνολική θερμομόνωση ( θερμοπερατότητα  – Uw) ενός κουφώματος (πόρτες-παράθυρα). Επιπροσθέτως ενώ τα πηχάκια αλουμινίου υπάρχουν μόνο σε ένα χρώμα (ασημί – inox), τα θερμομονωτικά πηχάκια – αποστάτες τζαμιών πολυαμιδίου, μπορούμε να τα βρούμε σε δεκάδες χρώματα.

Δείτε τι είναι το Ψg

 

 

Πώς κατασκευάζονται τα ενεργειακά τζάμια

ενεργειακά τζάμια

 

Η διαδικασία κατασκευής ενεργειακών υαλοπινάκων, είναι μια εξειδικευμένη εργασία που γίνεται από μεγάλες εταιρείες παραγωγής τζαμιών ανά το κόσμο (Guadrian , Saint Gobain κλπ). Ακολουθήστε το παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε σε video πως τοποθετούνται οι επιστρώσεις – φιλμ πάνω σε απλούς υαλοπίνακες μετατρέποντας τους σε ενεργειακούς υαλοπίνακες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.

Privacy Settings saved!
Ρυθμίσεις απορρήτου

Όταν επισκέπτεστε κάποιον ιστότοπο, μπορεί να αποθηκεύσει ή να ανακτήσει πληροφορίες στο πρόγραμμα περιήγησής σας, κυρίως με τη μορφή cookie. Ελέγξτε τις προσωπικές σας υπηρεσίες cookie εδώ.

Αυτά τα cookies είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει ο ιστότοπος και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί στα συστήματά μας.

Για τη χρήση αυτού του ιστότοπου χρησιμοποιούμε τα παρακάτω cookies που απαιτούνται από τεχνική άποψη
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Απορρίψη όλων των υπηρεσιών
Δέχομαι όλες τις υπηρεσίες